You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialise correctly.

„Sunt un microîntreprinzător și susțin economia Bistriței!”

16 August 2011, Târgu Mureș - Opportunity Microcredit România IFN S.A. împreună cu Primăria Municipiului Bistriţa, Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa şi 2 instituții de presă locale organizează în data de 18 august 2011, în intervalul orar 10-18, pe Bulevardul Decebal un eveniment unic pentru microîntreprinzători: „Sunt un microîntreprinzător și susțin economia Bistriței!”.

 

Organizatorii şi partenerii şi-au propus ca prin aceast eveniment special să ofere soluții adecvate şi practice nevoilor pe plan financiar, de promovare, de informare ale microîntreprinzătorilor şi de asemenea să crească valoarea microîntreprinderilor prin oferirea de servicii accesibile.

 

Acest eveniment se adresează microîntreprinzătorilor, persoanelor juridice (Societăţi Comerciale, S.R.L.-uri, Asociaţii), alte Entităţi Înregistrate (Persoane Fizice Autorizate, Întreprinderi Individuale şi Întreprinderi Familiale) care execută activități comerciale bazate pe autorizaţii, persoanelor fizice care practică profesii liberale (arhitecţi, auditori, avocaţi, experţi contabili, farmacişti, medici, notari publici, executori, etc.) și producătorilor agricoli. Conform unor date oficiale ale Oficiului Registrului Comerţului în Iunie2011 erau înregistrate 27919 firme din care 11848 sunt PFA-uri, ÎI și ÎF iar 15973 S.R.L.-uri iar 100 de firme sunt incluse în alte categorii în județul Bistrița-Năsăud.

 

Timp de o zi toţi microîntreprinzătorii care vor veni la pavilioanele amplasate vor beneficia de informaţii utile de la 7 specialiști în domeniu din cadrul Opportunity. Astfel cei care au o afacere sau doresc să își deschidă propria afacere vor primi resurse informaționale utile în activitatea lor, într-un timp foarte scurt, pe înțelesul lor, ușor și gratuit. Temele de discuție vor fi nevoile cu care se confruntă întreprinzătorii și găsirea de soluții, riscurile unei afaceri, creșterea eficienței și a vânzărilor, comunicarea cu publicul țintă, aprovizionare și desfacere, prioritizarea nevoilor personale și profesionale, importanța planificării, investițiile, economisirea și condițiile pentru a accesa un microcredit. Fiindcă evenimentul se dorește a fi ceva cu totul deosebit, în intervalul orar 12-13 organizatorii au pregătit un moment inedit în România. János Bereczki, directorul Opportunity va susţine o sesiune stradală, „un training pe stradă”, o prezentare de 20 minute despre administrarea eficientă a afacerii.

 

Un alt element de noutate în cadrul acestei campanii va fi realizarea „Panoului microîntreprinzătorilor din Bistrița”. Pentru a implica participanții și a le oferi șansa să îşi facă cunoscută afacerea aceștia vor putea afișa datele lor de contact pe un panou amplasat la faţa evenimentului. Acest panou va rămâne expus la avizierul Primăriei pentru a facilita interacţiunea dintre microîntreprinzători şi clienţii acestora,  evidenţiind totodată faptul că fiecare afacere, indiferent de mărime își aduce contribuția la economia județului Bistrița-Năsăud. Panoul va rămâne funcțional pe tot parcursul anului pentru toți microîntreprinzătorii care doresc să se alăture comunității antreprenoriale din Bistrița.

 

De asemenea organizatorii și partenerii evenimentului vor oferi pachete şi servicii personalizate pentru microîntreprinzători, dându-le acestora posibilitatea de a se bucura de discounturi substanţiale faţă de ofertele standard practicate de aceste instituţii. Această idee vine în sprijinul microîntreprinzătorului mic care deseori nu îşi permite asemenea servicii.

 

Evenimentul va aduce numeroase beneficii pentru microîntreprinzători şi pentru comunitatea locală. „Din discuțiile cu clienții noștri din Transilvania, prin cele 9 agenții cu care operăm în 8 județe, am identificat că microîntreprinderile se confruntă cu o serie de probleme care uneori devin insurmontabile și fie duc în multe cazuri la suspendarea activităților sau la neîndeplinirea obiectivelor stabilite. Oferirea de informaţii utile şi absolut necesare în afacerea microîntreprinzătorilor poate aduce avantaje atât pentru întreprinzători  cât și pentru comunitatea locală și economia în ansamblul ei. Acțiuni întreprinse pentru a arăta opiniei publice realitatea microîntreprinzătorului pot duce la schimbarea imaginii despre microîntreprinzători,  prin înțelegerea faptului că deși de foarte multe ori sunt ignorați ei reprezintă motorul economiei locale. Totodată încurajarea, sprijinul acordat microîntreprinzătorilor are consecințe pozitive și asupra dezvoltării culturii antreprenoriale.”, a afirmat János Bereczki, directorul Opportunity.

Mai mult de:

18.240

credite acordate

289.947.770 RON

volum acordat

22.815

locuri de muncă susținute

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialise correctly.