You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialise correctly.

Scurt Istoric

 

Opportunity Microcredit România este una dintre primele instituții de microcreditare din România, care a luat ființă sub aceasta formă în anul 2000.

 

Istoria societății Opportunity Microcredit România a început în anul 1995 când a luat ființă Organizația Non Profit – Fundația Izvor. Sub această formă de organizare s-a implementat metoda de finanțare prin acordarea de împrumuturi. Misiunea era de a ajuta micii întreprinzători să-și dezvolte o afacere și să creeze noi locuri de muncă. Activitatea de microcreditare își găsește rapid segmentul de piață, fiind o soluție pentru mediul economic în dezvoltare, unde “micul întreprinzător” și “mica sa afacere” finanțată în cea mai mare parte din resurse proprii, este în căutare de surse de finanțare și nevoi de perfecționare. Nevoia de finanțare se conturează foarte bine la acești noi jucători pe piață dar se confruntă cu incapacitatea instituțiilor financiare existente de a răspunde noilor nevoi, pentru că acestea își orientau oferta doar către finanțarea la nivel macro.

 

Odată cu creşterea cererii pentru serviciile de microcreditare în perioada următoare fundaţia parcurge diverse transformări în încercarea de a găsi forma juridică adecvată pentru a acorda credite pentru mici antreprenori. Începând cu anii ‘90 această activitate a fost atribuită exclusiv băncilor comerciale şi cooperativelor de credite. Datorită cerințelor legislației s-a schimbat forma de organizare și denumirea instituției, la intervale de timp variabile, devenind astfel: Banca Populară Izvor în anul 1995, S.C. Opportunity Microcredit România în anul 2000, iar din anul 2005 Societate de Microfinanțare Opportunity Microcredit România S.A. În prezent Opportunity Microcredit România este o instituție financiară nebancară, reglementată de către BNR.

 

În urma unei infuzii de capital nou în companie şi a preluării acțiunilor deținute de acționarii precedenți, începând cu Decembrie 2017 noii acționari ai Opportunity Microcredit Romania IFN S.A. sunt:

 

SC Danube Capital SRL şi

Bogdan Ciobotaru.

Mai mult de:

18.240

credite acordate

289.947.770 RON

volum acordat

22.815

locuri de muncă susținute

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialise correctly.