You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialise correctly.

Târg pentru agricultură şi industrie alimentară – APULUM AGRARIA 2011 – Toamna aduce roade bogate și întreprinderi fructuoase

16 Septembrie 2011, Târgu Mureș - Cea de-a XX-a ediție a Târgului APULUM AGRARIA 2011 va reuni în același loc atât firme din industria alimentară, producători agricoli, crescători de animale şi păsări, cultivatori de flori, pomi fructiferi, producători de vinuri, apicultori, companii furnizoare de utilaje şi echipamente agricole, însă și instituții care le vor oferi servicii financiare avantajoase.

 

Astfel în perioada 23 – 25 septembrie 2011 la locația evenimentului în spaţiul expoziţional din zona Pieţei Pascu - cartierul Cetate din Alba Iulia, Opportunity Microcredit România IFN S.A., instituție financiară nebancară, instituție de microcreditare în calitate de expozant va sta la dispoziția tuturor participanților și expozanților cu informații utile în activitatea lor, precum și o demonstrație despre cum funcționează un microcredit, aspectele pe care trebuie să le aibă în vedere când doresc să acceseze un împrumut. De asemenea ei pot beneficia cu această ocazie și de pachete şi servicii personalizate de microcreditare, oferindu-le acestora astfel posibilitatea de a profita de oferte avantajoase.

 

Această idee vine în sprijinul microîntreprinzătorilor care deseori accesează asemenea servicii iar uneori nu conștientizează toate implicațiile pe care un împrumut le are asupra activității lor viitoare sau nu analizează cu atenție o ofertă de credit.

 

Potrivit unui studiu recent efectuat de Asociația Română a Băncilor (ARB) și realizat de compania GFK România cu tema "Nivelul de educație financiară al românilor" mai mult de jumătate din persoanele care au accesat un credit nu au efectuat nicio comparație între oferte înainte de a achiziționa un produs financiar bancar, în timp ce doar 41% dintre respondenți au declarat că au citit contractul în întregime.

 

Jumătate dintre cei care au răspuns la studiu consideră că pe lângă școala și mass media, instituțiile care oferă împrumuturi ar trebui să se ocupe mai mult de educația financiară a populatiei și să își asume mai multă responsabilitate în acordarea acestor împrumuturi.

 

“În afara standurilor  cu legume şi fructe, demonstraţiilor culinare, concursurilor, expoziţiilor de animale, maşini, utilaje şi echipamente pentru ferme agricole Târgul – APULUM AGRARIA 2011 - va oferi soluții, informații esențiale în activitatea microîntreprinzătorilor și microcredite avantajoase. Microcreditul specializat pe achiziționarea de capital de lucru le permite societăţilor comerciale, persoanelor fizice autorizate, crescătorilor de animale, păsări şi animale mici să acționeze în fiecare sezon pentru rezultate rodnice. Microîntreprinzătorii își pot acoperi nevoile care apar în diferite sezoane, dispunând de fonduri pentru achiziții de animale, însemânțări, fertilizări și pentru acoperirea diverselor cheltuieli, cu motorina, piese de schimb. Microcreditul pentru investiții în agricultură le permite să investească în creșterea activității lor agricole. Accesându-l cei interesați pot să dispună de fonduri necesare achiziționării de echipament și utilaje agricole, teren, imobile, depozite, construirea de grajduri, cumpărării de animale astfel încât să aibă sprijin permanent în dezvoltarea afacerii și gospodăriei.

 

Opportunity încurajează toți microîntreprinzătorii să participe la acest eveniment întrucât este o ocazie binevenită pentru a-și face cunoscută activitatea, a-și îmbogăţi agenda de contacte și pentru a găsi noi parteneri. Opportunity așteaptă cu încredere la standul microcreditelor toți producătorii, crescătorii și întreprinzătorii interesați pentru a furniza informații utile, sfaturi și soluții de microcreditare.”, a declarat Marcela Pușcaș, Coordonator Agenția Alba.

 

La ediția precedentă organizată de Consiliul Judeţean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Alba şi Asociaţia Ţara Vinului Alba, judeţul ALBA a sărbătorit bogăţia toamnei alături de  un număr de 160 expozanţii prezenţi la târg și numeroși vizitatori care au putut gusta şi cumpăra o mulţime de bunătăţi.
 

Mai mult de:

18.240

credite acordate

289.947.770 RON

volum acordat

22.815

locuri de muncă susținute

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialise correctly.