You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialise correctly.

Târgul fermierilor bihoreni – Agro Bihor 2011, o soluție completă pentru fermieri

02 Septembrie 2011, Târgu Mureș - Cea de a treia ediție a Târgului fermierilor bihoreni, Agro Bihor 2011 va reuni în același loc atât fermieri, asociații de crescători de animale, firme însă și instituții care le vor oferi servicii financiare avantajoase.

 

Astfel în perioada 2 – 4 septembrie 2011 la locația evenimentului ERA SHOPPING PARK (Calea Aradului nr.62) Opportunity Microcredit România IFN S.A., instituție financiară nebancară, instituție de microcreditare în calitate de expozant va sta la dispoziția tuturor fermierilor, crescătorilor de animale cu informații utile în activitatea lor, precum și o demonstrație despre cum funcționează un microcredit, aspectele pe care trebuie să le aibă în vedere când doresc să acceseze un împrumut. De asemenea fermierii pot beneficia cu această ocazie și de pachete şi servicii personalizate de microcreditare, oferindu-le acestora astfel posibilitatea de a se bucura de oferte avantajoase. Această idee vine în sprijinul fermierilor și microîntreprinzătorilor care deseori accesează asemenea servicii iar uneori nu conștientizează toate implicațiile pe care un împrumut le are asupra activității lor viitoare sau nu analizează cu atenție o ofertă de credit. 

 

Potrivit unui studiu recent efectuat de Asociația Română a Băncilor (ARB) și realizat de compania GFK România cu tema "Nivelul de educație financiară al românilor" mai mult de jumătate din persoanele care au accesat un credit nu au efectuat nicio comparație între oferte înainte de a achiziționa un produs financiar bancar, în timp ce doar 41% dintre respondenți au declarat că au citit contractul în întregime.

 

Jumătate dintre cei care au răspuns la studiu consideră că pe lângă școala și mass media, institutiile care oferă împrumuturi ar trebui să se ocupe mai mult de educația financiară a populatiei și să își asume mai multă responsabilitate în acordarea acestor împrumuturi.

 

“Rolul acestor evenimente este de a oferi soluții și informații esențiale în activitatea fermierilor. Microcreditul specializat pe achiziționare de capital de lucru le permite fermierilor să acționeze în fiecare sezon pentru rezultate rodnice. Micii fermieri își pot acoperi nevoile care apar în diferite sezoane, dispunând de fonduri pentru achiziții de animale, însemânțări, fertilizări și pentru acoperirea diverselor cheltuieli, cu motorina, piese de schimb. Microcreditul pentru investiții în agricultură le permite să investească în creșterea activității lor agricole. Accesându-l fermierii interesați pot să dispună de fonduri necesare achiziționării de echipament și utilaje agricole, teren, imobile, depozite, construirea de grajduri, cumpărării de animale astfel încât să aibă sprijin permanent în dezvoltarea afacerii și gospodăriei. Opportunity încurajează fermierii să participe la acest eveniment întrucât este o ocazie binevenită pentru a-și face cunoscută activitatea, a-și îmbogăţi agenda de contacte și pentru a găsi noi parteneri. Opportunity așteaptă cu încredere la standul microcreditelor toți fermierii și întreprinzătorii interesați pentru a furniza informații utile, sfaturi și soluții de microcreditare.”, a declarat Marcela Pușcaș, Coordonator Agenția Oradea.

 

La ediția precedentă au participat 50 de firme din țară și străinătate și târgul a fost vizitat de un număr de 10.000 vizitatori. CONSILIUL JUDETEAN BIHOR ȘI CAMERA AGRICOLĂ JUDEȚEANĂ BIHOR sunt de părere că în judetul Bihor există fermieri dornici de performanță lucru realizabil doar cu o tehnică agricolă modernă si cele mai bune imputuri.

Mai mult de:

18.240

credite acordate

289.947.770 RON

volum acordat

22.815

locuri de muncă susținute

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialise correctly.