You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialise correctly.

Mikrohitelezési tevékenységünk

Az Opportunity Microcredit Románia immáron 15-ik éve, hogy felismerte és hangsúlyozza a mikro- és kisvállalkozások létfontosságú gazdasági és társadalmi szerepét. Ez a szektor jelentős mértékben befolyásolja a román gazdaság fejlődését, a versenyképesség alakulását és elsősorban a munkaerő piac helyzetét. Ennek ellenére ezek a vállalkozások gyakortán a finanszírozási forrásokhoz való hozzájutás nehézségeibe ütköznek. Számos olyan, kiegyensúlyozottan fejlődő mikrovállalkozás működik, amelyek hitelképesek lennének, azonban mégsem tudnak bekerülni a banki finanszírozás körébe.

 

Az Opportunity Microcredit Románia immáron 15-ik éve, hogy felismerte és hangsúlyozza a mikro- és kisvállalkozások létfontosságú gazdasági és társadalmi szerepét. Ez a szektor jelentős mértékben befolyásolja a román gazdaság fejlődését, a versenyképesség alakulását és elsősorban a munkaerő piac helyzetét. Ennek ellenére ezek a vállalkozások gyakortán a finanszírozási forrásokhoz való hozzájutás nehézségeibe ütköznek. Számos olyan, kiegyensúlyozottan fejlődő mikrovállalkozás működik, amelyek hitelképesek lennének, azonban mégsem tudnak bekerülni a banki finanszírozás körébe. Ennek okai között a fedezet hiányát, a jótállási képtelenséget, az értékelhető gazdálkodási és hitelezési múlttal való nem rendelkezést találjuk. A kereskedelmi bankok a túl magas költségek, vagy a hitelbírálati rendszer számára nem megfelelő biztosítékok miatt túlságosan kockázatosnak ítélik a hitelnyújtást.

 

A kisvállalkozások tartós fejlődését, a versenyképességet és a jövedelemtermelőképességet javító tevékenységekkel lehet elősegíteni. Az egyszeri forrásjuttatás vagy az olcsó forrás ideiglenes biztosítása általában nem vezet a kívánt eredményhez. Intézményünk hosszútávú, megbízható és megfizethető pénzügyi támogatást nyújt a hitelképes, de nem bankképes mikro- és kisvállalkozások számára. Kifejezetten számukra tervezett pénzügyi konstrukciókkal, mikrohitelek segítségével mozdítjuk elő azok pénzügyi forrásokhoz való jobb hozzáférését.

 

A vállalkozások a hiteleket gépek, berendezések, szoftverek, informatikai és tárgyi eszközök beszerzésére, beruházások finanszírozására fordíthatják, akár meglévő ingatlanjuk vagy bérelt infrastruktúrájúk korszerűsítésére. Továbbá tevékenységük bővítéséhez, forgóeszközök és szolgáltatások beszerzéséhez is igénybe vehetik mikrohiteleinket. Az általunk kínált mikrohitelek maximális összege 50.000 RON lehet, a kihelyezett hitelek maximális futamideje forgóeszköz kölcsönnél 18 hónap, beruházási hitelnél maximum 60 hónap.

 

Az Opportunity Microcredit Románia mikrohiteleinek segítségével:

 

- egyre többféle, az ügyfelek igényeihez rugalmasabban alkalmazkodó pénzügyi termék áll a kis- és mikrovállalkozások rendelkezésére;

 

- a vállalkozásuk kezdetén lévő magánszemélyek is jogosultak a mikrohitelek igénybevételére;

 

- a korábbinál sokkal szélesebbé válik a kis- és mikrovállalkozások üzleti lehetőségeinek köre, hatékonyabb és fenntarthatóbb fejlődést idézve elő;

 

- csökkenek a kis- és mikrovállalkozások fejlődését gátló piaci elégtelenségek, ezek közül is a hitel-, tőke- és garanciaforrásokhoz való korlátozott hozzáférés;

 

- a vállalkozások növekedésével párhuzamosan elérhetővé vállnak a különböző banki szolgáltatások;

 

- a fejlesztések eredményeként javul a foglalkoztatás és a beruházások növekedése, valamint a fizikai tőke minősége egyaránt;

 

- jobb életkörülményeket biztosítunk a kis- és mikrovállalkozások tulajdonosainak, azok családjainak;

 

- munkahelyeket őrzünk meg és folyamatosan újakat hozunk létre.

Több mint:

18.240

kihelyezett hitel

289.947.770 RON

kihelyezett összeg

22.815

fenntartott munkahely

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialise correctly.