You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialise correctly.

Opportunity International Network

opportunity-international

 

Az Opportunity International Network több mikrohitelezési- és finanszírozási szervezet globális koalíciója, amely azért alakult, hogy a gazdaságilag hátrányos helyzetű közösségek tagjainak olyan lehetőségeket biztosítson melyek által emelhetik életszínvonalukat. Küldetéseként azon kisvállalkozók szolgálatát tekinti, akiknek helyzetét a pénzügyi és üzletfejlesztési szolgáltatások jobbá alakíthatják, ezáltal a gazdasági, társadalmi és szellemi fejlődést segítve elő. Az Opportunity International Network elhivatottságukban keresztény tagjai, elkötelezetten szolgálják a föld legszegényebb vállalkozóit; szolgáltatásaikat faji, nemi vagy vallási hovatartozás tekintetbe vétele nélkül ajánlják a szükségben lévőknek.

 

Az Opportunity International Network-ot egyrészt különböző mikrofinanszírozási és/vagy mikrohitelezési programokat működtető végrehajtó partnerek (pl. Opportunity Microcredit Románia), másrészt az ezekhez szükséges pénzalapokról és anyagi forrásokról, azok megfelelő kihelyezéséről, befektetéséről gondoskodó támogató partnerek, harmadrészt pedig a hálózati szolgáltatások szervezetének rendszere alkotja, ez utóbbi a technikai támogatásban és a vezetőség felügyeletében vállalva fontos szerepet.

 

Az Opportunity International Network hivatalosan bejegyzett pénzügyi intézményekből és non-profit civil szervezetekből áll, amelyek gazdaságilag nehéz helyzetben levő családokat, közösségeket igyekeznek mikrofinanszírozási szolgáltatásokkal segíteni. Szolgáltatásai közé- kis kölcsönök (sokszor kevesebb mint 90 USD értékűek),- kis előtakarékossági számlák (az országos átlagegyensúly 86 USD)- valamint mikrobiztosítás tartoznak. Az Opportunity International Network több mint 900 millió USD kintlevőséget kezel, összeg melyet a szegény családok mikrofinanszírozására, oktatására és képzésére fordít a világ 27 országában és 4 kontinensén, így Afrikában, Ázsiában, Kelet-Európában és Latin-Amerikában. Az Opportunity International Network mikrofinanszírozási intézmények tulajdonosa, amelyeket fejleszt és üzemeltet. Ugyanakkor tulajdonosa az első teljes tulajdonú mikrobiztosítási társaságnak, a MicroEnsure-nak. Az Ausztráliai, Kanadai, Németországi, Egyesült- Királyság és Államok beli támogató partnerekkel az Opportunity International befektetési divíziókat és egy Hitelgarancia Alapot is irányít.

Több mint:

18.240

kihelyezett hitel

289.947.770 RON

kihelyezett összeg

22.815

fenntartott munkahely

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialise correctly.